10 Aralık 2008 Çarşamba

Kebap Nasıl yapılır

Her erkeğin... Yada Antepli Her erkeğin desem sanırım daha doğru olacak.. Bilmesi gereken bir konudur

Nerden esti bu konu diyebilirsiniz.. Siz demeden ben açıklayayım.. Bugün benim evde mangal partisi vardı.. Kendim diye söylemiyorum çok güzel kebap yaparım..

Kebapları pişirdik rakıları açtık.. Bide güzel salata ki bu başlı başına ayrı bi konudur.. Ayrıca tarifini vereceğim..

Öncelikle Etimizi kuşbaşı olacak şekilde çok küçük olmamak şartı ile doğruyoruz.. Bir kabın içerisine doğradığımız etleri koyuyoruz.. Üzerine biraz zeytin yağı döküyoruz.. Sonrasında tuz, Pul biber, Kekik, Karabiber ve ekstra tercih edeceğiniz baharat var ise ekliyoruz ve güzelce harmanlıyoruz..

Şişlerimize etlerimizi diziyoruz.. her şişin ortasına bir kuyruk yani koyunun yağından ekliyoruz.. Bunu yapmanız kebabın selameti açısından gereklidir..

Mangalımızı yakıyoruz.. Bu konuda dikkat etmemiz gereken şey mangaldaki kömürlerin tamamen köz olmasıdır.. Yani alev olmamalıdır.. Zira yanmış et yemeyi kimse sevmez sanırım.. Etlerimizi mangala atıyoruz.. ortalama olarak 2 dakikada bir çevirmek suretiyle etlerimiz pişene kadar bu işleme devam ediyoruz.. Ortalama 10 dk. sonra etlerimiz servise hazır..

Afiyet olsun :)

1 yorum:

TurK_uaZ dedi ki...

:))))))))))))))

ortalama dakikalarına da bayıldım :))
alemsin sen ya:))o değil de bu gün babam da kebabb yaptı bize :))